Pofátlanul egyszerű elkészíteni és az íze mennyei...
Facebookon akadtam rá erre a különlegességre, ami rendkívül figyelemfelkeltő a színskálája miatt. Ráadásul gyorsan elkészíthető, bár ahhoz hogy együnk is belőle nem kevés időnek kell eltelnie. Szóval aki türelmetlen, az küldje el barátainak a receptet és mondja meg nekik, hogy ezzel várják a következő összejövetelen.
Hozzávalók:
- Rengeteg csokis keksz
- 4 evk. sózatlan vaj (olvasztott)
- 4 csomag krémsajt/mascarpone is használható
- ¾ csésze cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 4 csésze magas zsírtartalmú tejszín.
- 1 ½ evőkanál zselatinport
- 2 csésze félédes csokoládé, megolvadt, (külön a 2 csésze), de nutellát is használhatunk
Elkészítés:
Addig tördeljük a kekszet amíg finom morzsa nem keletkezik belőle.
Öntsük a morzsákat egy tálba olvasztott vajjal és keverjük addig, amíg jól össze nem állnak.
Öntsük a keveréket egy(ami kb 23 cm). Nyomkodjuk meg kicsit, hogy egyenletesen legyen elosztva a tál alján. Majd ezt fedjük le és hűtsük le a hűtőszekrényben legalább 4 órán keresztül.
4óra elteltével:
Egy nagy tálban alaposan keverjük össze a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát.
Melegítsük fel a tejszínt, majd adjunk hozzá zselatint, és hagyjuk pihentetni 1 percig.
Lassan habosítsuk a tejszínt a krémsajttal.
Gyorsan dolgozzatok, 4tálba osszátok el a krémet:
Első tálban 3 csészével kerüljön a krémből, másodikba 2csésze krém + 1 evk. olvasztott csokoládé, a harmadikba 2½ csésze krém + 3evk. csokoládé, a 4.be pedig 1 csésze krém +2evk. csokoládé.
( Az első tál csak tiszta krém. A második tálban 1 evőkanál olvasztott csokoládét kell keverni. A harmadik tálban 3 evőkanál olvasztott csokoládét, majd a negyedik tálban 2 evőkanál csokoládét kell keverni. Mindegyik tálnak egymástól eltérő színűnek kell lennie.) A torta összeállításához lassan öntsük az edény tartalmát a serpenyő közepébe. Miután a tészta eloszlott, a többi tál tartalmát is öntsük bele, sötétedő sorrendben. Ha a tálak túl hosszú ideig pihentek, és nem folyékonyak, mikrohullámú sütőben 30 másodpercig melegítsük öntés előtt.
A serpenyő tetejét szorosan zárjuk le műanyag borítással, és 4 órán át hűtőszekrényben vagy egy éjszakán át hűtsük le a tálalás előtt.