Ennél látványosabb torta nincs!
2017. október 20. írta: Gastro Spy

Ennél látványosabb torta nincs!

 

Pofátlanul egyszerű elkészíteni és az íze mennyei...

104649.jpg

Facebookon akadtam rá erre a különlegességre, ami rendkívül figyelemfelkeltő a színskálája miatt. Ráadásul gyorsan elkészíthető, bár ahhoz hogy együnk is belőle  nem kevés időnek kell eltelnie. Szóval aki türelmetlen, az küldje el barátainak a receptet és mondja meg nekik, hogy ezzel várják a következő összejövetelen.

Hozzávalók:

  • Rengeteg csokis keksz
  • 4 evk. sózatlan vaj (olvasztott)
  • 4 csomag krémsajt/mascarpone is használható
  • ¾ csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 4 csésze magas zsírtartalmú tejszín.
  • 1 ½ evőkanál zselatinport
  • 2 csésze félédes csokoládé, megolvadt, (külön a 2 csésze), de nutellát is használhatunk

Elkészítés:

 Addig tördeljük a kekszet amíg finom morzsa nem keletkezik belőle.
   Öntsük a morzsákat egy tálba olvasztott vajjal és keverjük addig, amíg jól össze nem állnak.
    Öntsük a keveréket egy(ami kb 23 cm). Nyomkodjuk meg kicsit, hogy egyenletesen legyen elosztva a tál alján. Majd ezt fedjük le és hűtsük le a hűtőszekrényben legalább 4 órán keresztül.

4óra elteltével:
    Egy nagy tálban alaposan keverjük össze a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát.
    Melegítsük fel a tejszínt, majd adjunk hozzá zselatint, és hagyjuk pihentetni 1 percig.
    Lassan habosítsuk a tejszínt  a krémsajttal.
    Gyorsan dolgozzatok, 4tálba osszátok el a krémet:
Első tálban 3 csészével kerüljön a krémből, másodikba 2csésze krém + 1 evk. olvasztott csokoládé, a harmadikba 2½ csésze krém + 3evk. csokoládé, a  4.be pedig 1 csésze krém +2evk. csokoládé.
    ( Az első tál csak tiszta krém. A második tálban 1 evőkanál olvasztott csokoládét kell keverni. A harmadik tálban 3 evőkanál olvasztott csokoládét, majd a negyedik tálban 2 evőkanál csokoládét kell keverni. Mindegyik tálnak egymástól eltérő színűnek kell lennie.)     A torta összeállításához lassan öntsük az edény tartalmát a serpenyő közepébe. Miután a tészta eloszlott, a többi tál tartalmát is öntsük bele, sötétedő sorrendben. Ha a tálak túl hosszú ideig pihentek, és nem folyékonyak, mikrohullámú sütőben 30 másodpercig melegítsük öntés előtt.
    A serpenyő tetejét szorosan zárjuk le műanyag borítással, és 4 órán át hűtőszekrényben vagy egy éjszakán át hűtsük le a tálalás előtt.

 

Segítségként itt egy videó is:

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrospy.blog.hu/api/trackback/id/tr2713038448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása